16/11/09

Descripció del Municipi



Que l’agricultura ha estat la principal riquesa del poble durant segles, ho demostren els trenta-sis molins de vent que encara es conserven i el bon nombre de possessions com són Sa Torre, Son Lluís, Es Pagos, Es Monjos, Son Porquer o Sa Bastida.


La qualitat de la terra és apta per als cereals, l’ametller i la vinya. En algunes èpoques s’ha cultivat també el safrà i la producció d’albercoc ha estat durant dècades l’activitat per la qual Porreres s’ha distingit notablement. El marès i la pedra, matèries bàsiques dels diversos monuments religiosos que s’alcen per tot Porreres, també són símbols identificadors del poble i han servit d’alternativa a l’estancament actual del sector agrari.

El marès i la pedra, matèries bàsiques dels diversos monuments religiosos que s’alcen per tot Porreres, també són símbols identificadors del poble i han servit d’alternativa a l’estancament actual del sector agrari.

Monti-Sion és el puig de visita obligada perquè és un mirador esplèndid sobre la comarca i el Migjorn de Mallorca. És l’escenari escollit per festes i tradicions, lloc sagrat i seu del saber on segles enrere aprengueren llatí els futurs universitaris de la Mallorca rural.Sobre els Porrerencs i el seu caràcter pesa encara la fama d’emprenedors i decidits, ben resolts a aconseguir el que es proposin, qualitats que els va fer protagonitzar una revolta el segle passat i que els permeté adobar en un sol dia el camí de Monti-Sion. Aquesta capacitat de lluita i de voluntarisme també s’ha reflectit en la cultura i les arts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario